Trường thpt chuyên đhsphn: Đề thi thử Đại học đợt 1 năm 2011

Môn thi: TIẾNG ANH, Khối D
Thời gian làm bài: 90 phút

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU (TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80) DÀNH CHO TẤT CẢ THÍ SINH

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
1. A: Do you mind if we schedule the meeting for 11 o’clock?
B: Well, actually, I __________ earlier
A. will prefer it                                      B. would prefer it to be
C. am preferring                                   D. should prefer it will be
2. This statue is a lifelike __________ of Christ Jesus.
A. presentation                                     B. presenting
C. representation                                  D. representative
3. Mr.Black: What shall I do when I want to call you?
Nurse: __________.
A. You shall find the red button             B. Press the red button on the left
C. I’d come every ten minutes               D. Staty here and enjoy yourself
4. My brother had his camera __________ from his car in the office car-park
A.lost                                                   B.robbed
C.missed                                              D.stolen
5. We need to __________ more of our waste and glass
A.tricylce                                              B. respectably
C. respectful                                         D.cyclone
6. It is not __________ to be drunk in the street.
A. respecting                                        B. respectably
C. respectful                                         D. respectable
7. He lost in the election because he is a weak and __________ leader
A. undeciding                                       B. undecided
C. undecisive                                        D. indecisive
8. My teacher is very __________ .
A. unknowledged                                 B. knowledged
C. knoledgeable                                   D. known
9. Don't worry ! Our new product will keep your bathroom clean and __________.
A. odourless                                         B. odour
C. odourful                                           D. odourlessly
10. All his plans for starting his own business fell __________.
A. in                                                     B. through
C. down                                               D. away
11. The police car collided with a fire __________.
A. engine                                              B. enginer
C. engineer                                           D. engineering
12. A: I'd like to change some money
B: __________.
A. Five tens, please                              B. Which currency?
C. You haven't signed it.                       D. What's your account number?
13. I had a __________, which I couldn't explain, that something terrible was going to happen.
A. feeling                                              B. view
C. sense                                               D. thought
14. Mr. Smith is a __________ person. If he says he will do something, you know that he will do.
A. dependent                                        B. independent
C.depending                                         D. dependable
15. He will do the work and the send you the __________ for it
A. addition                                           B. sum
C. note                                                 D. bill
16. There is too much __________ in this world.
A. greediness                                        B. greed
C. greedy                                             D. greedness
17. Customer: Can I have a look at that pullover, please?
Salesgirl: __________.
A. It's much cheaper                             B. Which one? This one?
C. Sorry, it is out of stock.                    D. Can I help you?
18. They had to walk up a very __________ holl every day.
A. stepped                                           B. sharp
C. steep                                               D. straight
19. A: Can I help you, madam?
B: __________.
A. Yes, it's in our summer sale.             B. It's very cheap.
C. No, thanks. I'm just looking              D. Right. It looks a bit small.
20. The man who lives opposite us somethimes comes __________ for a cup of coffee.
A. iver                                                  B. off
C. on                                                    D. to
21. She was singing an old Spanish folksong, a favourite of __________.
A. her                                                   B. her own
C. hers                                                 D. herself
22. The elderly tourists do not find the thought of climbing the hill __________.
A. appealed                                          B. appealing
C. unappealing                                      D. appeal
23. The hotel receptionist said she would __________ what she could do about the dripping tap immediately.
A. look                                                 B. find
C. try                                                   D. see
24. A: Would you like to meet Mrs.Bruce?
B: __________.
A. I can make an appointment with her
B. I'd love to
C. I find it very interesting
D. I don't know where she is living
25. TV advertising in the late afternoon tends to __________ young children.
A. target                                               B. point
C. focus                                               D. aim
26. __________ there are black holes in space.
A. Theorily                                           B. Theorically
C. Theoretically                                    D. Theoricly
27. Please accept this cheque as a __________ of your services.
A. recognisement                                  B. recognition
C. recognising                                       D. recognisation
28. __________ are unpleasant, but it will be nice when we get into the new house.
A. Removals                                         B. Movements
C. Removements                                  D. Moves
29. We're in good time; there's __________ to hurry
A. no purpose                                      B. no need
C. unnecessary                                     D. impossible
30. The __________ horse ran away from the fire.
A. fright                                                B. frightful
C. frightened                                         D. frightening
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.
31. There were over two hundred people at Carl's trial, most of whom believed that he was not guilty of the crime.
A. Carl had not committed the crime, and so more than 200 people came to his trial to show their support
B. When it was announced that Carl had been found not guilty of the crime, there were over 200 people in the audience at his trial.
C.  Over 200 people coming to Carl’s trial must have influenced the fact that he was not found guilty of the crime.
D. The majority of the more than 200 people at Carl’s trial didn’t think that he had committed the crime.
32. It couldn’t have been Mary that you heard shouting last night, as she is vacationing in Vermont at the moment.
A. I think Mary is on holiday in Vermont now, so you may be wrong in thinking that you heard her yelling last night.
B. Right now, Mary is having a holiday in Vermont, so it is impossible that it was she whose shouting you heard last night.
C. Are you sure it was Mary who shoted to you last night, because, as far as I know, she is on vacation in Vermont at the moment?
D. If it was Mary that you heard yelling last night, then she can’t be taking a vacation in Vermont at the moment.
33. Until I saw her for myself, I didn’t think that Naomi had been badly wounded.
A. As soon as I saw Naomi, I knew that her injuries were very serious
B. Naomi hadn’t been hurt very badly, and I became aware of that at the time that I saw her.
C. It was only when I saw Naomi that I realized how seriously she had been injured
D. Before I had seen Naomi’s wounds, I had supposed that they were extremely bad.
34. It is much easire to walk home from here than get on a crowded minibus.
A. If the minibus is full, I will probably just choose to walk home from here.
B. While it’s not easy to get on a crowded minibus, it’s better than going home on foot.
C. It is a lot more difficult to squeeze into a full minibus than to go home from here on foot.
D. People generally walk home from here rather than use the minibuses, because they are always full.
35. Despite having few passengers, the coach to Dover will still leave according to schedule.
A. The coach that goes to Dover only carries a small number of passengers.
B. There are quite a few people travelling on the bus to Dover, so it will be departing soon.
C. The coach to Dover is going to depart as planned, even though thre aren’t many people on it.
D. If the bus for Dover leaves right now, there won’t be a lot of people travelling on it.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.
Bấm vào trang tiếp theo..

36. The Concorde can fly across the Atlantic without re-fueling and carrying 11 tons of freight.
A. carrying                                           B. of freight
C. without                                            D. across
37. As a child grows on, its physical health is affected by many elements in the air, water and food.
A. is affected                                        B. on
C. by                                                    D. many elements
38. Usually the climate in mountainous areas becomes much windy at higher altitudes.
A. much windy                                     B. the
C. Usually                                            D. at higher
39. The novel and the short story are the literaty forms most commonly called “fiction”, but contemporary narrative poetry and drama were also forms of fiction.
A. most                                                B. forms
C. narrative                                          D. were
40. Children enjoy telling and listening to shosts stories, especially on Halloween night.
A. ghosts stories                                   B. on Halloween night
C. Telling and listening                          D. especially
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 50 Recent technological advances in manned and unmanned vehicles, along with breakthroughs in satellite technology and computer equipment, have overcome some of the limitations of divers and diving equipment for scientists doing research on the great oceans of the world. Without a vehicle, divers often became sluggish, and   their mental concentration was severely limited. Because underea pressure affects their speech organs, communication among divers has always been difficult or impossible. But today, most oceanographers avoid the use of vulnerable human divers, preferring to reduce the risk to human life and make direct obervations by means of instruments that are lowered into the ocean, from samples take from the water, or from photographs made by orbiting satellites. Direct observations of the ocean floor can be made not only by divers but also by deep-diving submarines in the water and even by the technology of sophisticated aerial photgraphy from vantage points above the surface of more than seven miles and cruise at depths of fifteen thousand feet. In addition, radio-equipped buoys can be operated by remote control in order to transmit information back to land-based laboratories via satellite. Particularly important for ocean study are data about water temperature, currents, and weather. Satellite photographs can show the distribution of sea ice, oil slicks, and cloud formations over the ocean, Maps created from satellite pictures can represent the temperature and the color of the ocean’s surface, enabling researchers to study the ocean currents from laboratories on dry land. Furthermore, computers help oceanographers to collect, organize, and analyze data from submarines and satellites. By creating a model of the ocean’s movement and characteristics, scientists can predict the patterns and possible effects of the ocean on the enviroment.
Recently, many oceanographers have been relying more on satellites and computers than on research ships or even submarine vehicles because they can supply a greater range of information more quickly and more effectively. Some of humankind’s most serious problems, especially those concerning energy and food, may be solved with the help of observations made possible by this new technology.
41. With what topic is the passage primarily converned?
A. Communication among drivers                      B. Direct observation of the ocean floor
C. Undersea vehicles                                        D. Technological advances in oceanography
42. The word “sluggish” is closest in meaning to __________.
A. very weak                                                    B. nervous
C. confused                                                      D. slow moving
43. This passage suggests that the successful exploration of the ocean depends upon __________
A. vehicles as well as divers                              B. controlling currents and the weather
C. radios that divers use to communicate           D. the limitations of diving equipment
44. Divers have had problems in communicating underwater because __________.
A. they did not pronounce clearly                      B. the water destroyed their speech organs
C. the pressure affected their speech organs      D. the vehicles they used have not been perfected
45. The word “cruise” could best be replaced by __________.
A. travel at a constant speed                             B. function without problems
C. stay in communication                                  D. remain still
Bấm vào trang tiếp theo..

46. Undersea vehicles __________.
A. have the same limitations that divers have
B. are too small for a man to fit inside
C. make direct observations of the ocean floor
D. are very slow to respond
47. The word “information” is closest in meaing to __________.
A. samples                                                       B. photographs
C. data                                                             D. articles
48. How is a radio-quipped buoy operated?
A. by operators outside the vehicle on a diving platform
B. by operators outside the vehicle in a laboratory on shore
C. by operators inside the vehicle in the part underwater
D. By operators outside the vehicle on ship
49. Which of the following are NOT shown in satellite photographs?
A. The location of sea ice                                  B. Cloud formations over the ocean
C. The temperature of the ocean’s surface         D. A model of the ocean’s movements
50. The words “those” refers to __________.
A. vehicles                                                        B. problems
C. ships                                                            D. computers
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
51. A. learned B. naked C. baked D. blessed
52. A. unity                  B. suite                         C. studious                   D. volume
53. A. busy                  B. lettuce                      C. bury                         D. minute
54. A. chorus               B. duchess                    C. duke                        D. stomach
55. A. conserve            B. amuse                      C. dissolve                   D. resident
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 56 to 65
Set in the red desert of central Australia is the mining town of Coober Pedy. At first sight, the town looks similar to many other such communities, but Coober Pedy is different. Sixty per cent of its population of some 4,000 people live underground. There are today about 800 underground houses as well as shops, hotels and even churches in the town and the (56) __________ hills. Once a site has been chosen, special tunnelling machines are (57) __________ in to create passages and rooms in the sandstone. Rock pillars are left to (58) __________ the roof, and doors and windows are cut into the front. Houses are of all shapes and (59) __________, the largest having twenty rooms, and some even have their own swimming poll.
Living underground may sound strange but in fact it has a number of advantages. In summer, the teperature outside can reach an astonishing 47oC, and in winter the nights can be (60) __________ cold. However, inside the houses it remains a steady 25oC all year (61) __________. Many people sy that living underground makes them feel very secure. There is no problem with noise from the neighbours and the houses are not (62) __________. By the fierce dust storms that regularly (63) __________ through the area. And of course, if your family (64) __________ or lots of friends come to stay, you can (65) __________ dig another room.
56. A. near                   B. enclosing                  C. close                        D. surrounding
57. A. brought              B. entered                    C. placed                     D. worked
58. A. lift                      B. support                    C. push                                    D. rise
59. A. sizes                  B. areas                        C. volumes                   D. numbers
60. A. strongly              B. heavily                     C. extremely                 D. sharply
61. A. along                 B. round                       C. across                      D. wide
62. A. spoiled               B. disturbed                  C. unfluenced               D. affected
63. A. pour                  B. sweep                      C. flood                        D. hurry
64. A. grows                B. rises                         C. stretches                  D. explodes
65. A. only                   B. always                     C. regularly                   D. ever
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 66 to 75.
Colors and Emotions
Colors are one of the most exciting experiences in life. I love them, and they are just as important to me as emotions are. Have you ever wondered how the two are so intimately related?
Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use to improve or change your emotions. The color that you choose to wear either refects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.
The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you. Of course thay also affect anyone who comes in contract with you, but you are the one saturated with the color all day ! I even choose items around me based on their color. In the morning, I choose my clothes based on the color or emotion that I need for the day. So you can consciously use color to control the emotions that you are exposed to, which can help you to feel better.
Color, sound, and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are meant to move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way to get your energy in motion. Also, flowing energy is exactly what creates healthy cells in your body. So, the fastest wau to be healthy is to be open to your real feelings. Alternately, the fastest way to create disease is to inhibit your emotions.
66. What is the main edea of the passage?
A. Colorful clothes can change your mood
B. Emotions and colors are closely related to each other.
C. Colors can help you become healthy.
D. Colors are one of the most exciting.
67. Which of the following can be affected by color?
A. Your need for thrills                                     B. your friend's feelings
C. your appetite                                                D. your mood
68. Who is more influenced by colors you wear?
A. The people around you are more influenced
B. neither A nor C
C. You are more influenced
D. Both A and C
69. According to the passage, what do color, sound, and emotion all have in common?
A. They all affect the cells of the body               B. They are all forms of motion
C. They are all related to health                         D. none of the above
70. According to this passage, what creates disease?
A. wearing the color black                                B. exposing yourself to bright colors
C. being open to your emotions                         D. ignoring your emotions
71. The term "intimately" in paragraph 1 is closest in meaning to
A. clearly                                                          B. closely
C. obviously                                                     D. simply
72. The term "they" in paragraph 3 refers to
A. emotions                                                      B. people
C. colors                                                          D. none of the above
73. Why does the author mention that color and emotions are both vibrations?
A. to show how color can affect energy levels in the body.
B. Because they both affect how we feel.
C. to prove the relationship between emotions and color.
D. Because vibrations make you healthy.
74. The phrase "saturated with" in paragraph 3 is closest in meaning to
A. bored with                                                   B. in need of
C. covered with                                                D. lacking in
75. What is the purpose of the passage?
A. to persuade the reader that colors can influence emotions and give a person more energy
B. to show that colors are important for a healthy life
C. to give an objective account of how colors affect emotions
D. to prove the relationship between color and emotion
Bấm vào trang tiếp theo..

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best way to complete each of the following sentence.
76. __________, "Alice in the Wonderland" appeals to many adult readers, too.
A. Though for children written                           B. Though written for children
C. Though it written for children                        D. It was written for children
77. Not all historical sites that are found __________.
A. highly publicized                                           B. of high publicity
C. to be highly publicized                                  D. are highly publicized
78. __________ is not clear to researchers.
A. Did dinosaurs become extinct                       B. Why dinosaurs having become extinct
C. Dinosaurs became extinct                             D. Why dinosaurs became extinct
79. No one cares about the starving people __________
A. whose aid is intended for                              B. whom the aid is intended
C. that the aid is intended for                             D. for the aid is intended
80. On the battle field __________.
A. lay the tanks                                                 B. the tanks lay
C. lied the tanks                                                D. did the tanks lie
 
ĐÁP ÁN
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C B D C D D C A B A B A D D B B C C A
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
C B D B A C B A B C D B C C C A B A D A
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
D D A C A C C B D B C B C B A D A B A C
61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
B D B A B B D C D D B C A C A B D D C A
 

5 1834
Chia sẻ bài này trên:
Kết bạn với trên facebook
Hãy gửi chia sẻ của bạn tới bài viết này qua địa chỉ mail @gmail.com Bài viết của bạn sẽ được đăng tải trên trang trong thời gian sớm nhất. Thông tin do bạn đọc cung cấp và chịu trách nhiệm về tính xác thực. giữ quyền biên tập và thay tên, địa chỉ nếu cần.

Kết nối với chúng tôi

Hãy kết nối với chúng tôi để được chia sẻ cập nhật các thông tin mới nhất, hay nhất từ con gái